Kontakt

Keuken

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; wilt u een nieuwe keuken of wilt u de huidige keuken renoveren? Een geheel nieuwe keuken is vaak een redelijk kostbare aanpak, die vaak ook veel tijd kost. Met het renoveren van uw bestaande keuken kunt u veel geld en tijd besparen. Om voor uw persoonlijke situatie tot de beste oplossing te komen is het aan te raden beide opties goed met elkaar te vergelijken. Neem in uw overweging ook alle bijkomende kosten mee van onder andere het leidingwerk, sloopwerkzaamheden, nieuwe vloer, stucwerk etc.

Wanneer u van uw huidige hoekkeuken om wilt toveren tot een kookeiland gaat u dit waarschijnlijk niet redden met een keukenrenovatie. Hiervoor zullen waarschijnlijk leidingen verplaatst moeten worden, de vloer moet worden aangepakt, er dient een nieuw keukenblad te komen en de keukenkastjes en lades moeten aangepast worden zodat ze in uw kookeiland passen. Waarschijnlijk komt u bij deze metamorfose uit bij een nieuwe keuken.

Nieuwe uitstraling

Hebt u onlangs een aan- of uitbouw gerealiseerd dan kunt u de bestaande keuken hier naartoe verplaatsen of een nieuwe keuken laten plaatsen. U dient hierbij wel rekening te houden met de aansluitingen op gas, water, elektriciteit en afvoer. U kunt de bestaande keuken met een aantal aanpassingen aan laten sluiten bij het nieuwe interieur. Zo kunt u bijvoorbeeld met een nieuw keukenblad een totaal andere uitstraling van uw keuken krijgen. De frontjes van de kastjes en lades kunnen vervangen worden, maar u kunt ze bijvoorbeeld ook voorzien van een nieuw kleurtje om zodoende aansluiting te vinden bij uw nieuwe interieur. Het vervangen van de greepjes en handvaten geeft ook direct een hele andere uitstraling aan de keuken. Op deze manier kunt u met een aantal relatief kleine aanpassingen uw keuken toch weer aan al uw wensen en eisen laten voldoen. Gaat u voor een meer rigoureuze aanpak, dan kunt u ook de vloer en muren aanpakken door een nieuwe afwerklaag.

Keukenvloer

Ook qua vloer en muren kunt u speciale wensen hebben voor uw keuken. Bij de keuze voor uw keukenvloer moet u een aantal zaken in de gaten houden. De vloer moet mooi en praktisch zijn. Er is een grote diversiteit aan beschikbare materialen voor de keukenvloer, denk aan keramische tegels, natuurstenen tegels, parket, vinyl, laminaat of kurk. Met de verschillende mogelijkheden qua kleur, patroon en vorm kunt u met deze verschillende materialen de juiste keuze maken. Let hierbij ook op de praktische eigenschappen. Is de vloer eenvoudig te onderhouden? Is hij slijtvast en krasbestendig? Hoe gaat de vloer om met water? Wilt u vloerverwarming in de keuken? Zorg dan dat de afwerklaag en de ondervloer ook geschikt zijn voor vloerverwarming. Ook het vervangen van gescheurde of gebarsten tegels of het opnieuw voegen van de tegelvloer behoort tot de mogelijkheden.

Wandafwerking

Ook met de afwerking van muren kunt u alle kanten op. U kunt uw bestaande muren voorzien van nieuwe wandafwerking of u kiest er bijvoorbeeld voor om alleen de achterwand aan te passen. Denk hierbij aan tegels, stucwerk, pleister of strips. Het plaatsen van een spatwand beschermt de achterwand tegen opspattend water en vet. Een spatwand kan worden afgewerkt in bijvoorbeeld glas, tegels, natuursteen of composiet.