Kontakt

Badkamertegels

Wanneer u de stijl van uw nieuwe badkamer heeft bepaald, kunt u op zoek naar de meest geschikte badkamer tegel. U dient met een tweetal aspecten rekening te houden.

Water- en vochtbestendig

De badkamer is de ruimte in huis waar het meeste water vloeit. Het is daarom van belang dat de tegel die u voor uw badkamer kiest ook daadwerkelijk water- en vochtbestendig is. Deze tegels hebben een glazuurlaag en zijn behandeld (geïmpregneerd). Het is mogelijk om tegels te behandelen zodat ze aan bovenstaande voorwaarden voldoen.

Anti-slip tegels

Een tegel die nat is geworden, kan glad zijn. Tenzij het een tegel met een anti-sliplaag is. U kunt tegels met een anti-sliplaag herkennen aan de R-waarde die op de verpakking van de tegel staat vermeld. Wanneer de R-waarde tussen de 9 en 13 ligt kunt u ervan uitgaan dat de tegel geschikt is voor natte ruimtes zoals uw badkamer. Let wel op: hoe hoger de R-waarde, hoe lastiger het is om de tegel schoon te houden. De ruwheid van de tegel zorgt er voor dat vuil zich beter aan de tegel kan hechten.

Vloerverwarming

Als u de badkamervloer (opnieuw) gaat betegelen, is dat het geschikte moment om ook na te denken over vloerverwarming. Het nadeel van vloertegels is dat ze koud aan kunnen voelen. Aangezien u in de badkamer vaak met blote voeten zult lopen, kan vloerverwarming van toegevoegde waarde zijn. Daarnaast verwarmt vloerverwarming de ruimte efficiënter en gelijkmatig waardoor een eventuele radiator overbodig wordt. Door deze weg te laten kunt u meer ruimte creëren binnen uw badkamer.

Meer ruimte creeren in uw badkamer

U kunt, optisch, meer ruimte creeren in uw badkamer door met de volgende tips rekening te houden:

  • Gebruik grote tegels (minimaal 30 x 30 cm en hoger)
  • Gebruik horizontale rechthoekige tegels
  • Beperk het aantal (zichtbare) voegen. Hierdoor ontstaat een grote oppervlak.
  • Gebruik vooral lichte kleuren en natuurtinten

Badkamertrends

Vroeger werd er vaak gekozen voor één tegelsoort voor de gehele badkamer. Tegenwoordig kiest men voor een ander formaat of kleur vloertegel dan het formaat of kleur wandtegel. U kunt er ook voor kiezen om de vloertegel in een strook door te laten lopen, bijvoorbeeld als douche- of achterwand van het toilet. Afwijkende patronen en kleuren in een baan of strook kunnen ook wat extra’s toevoegen aan de uitstraling en de ruimtelijkheid van de badkamer.