Kontakt

Vloerisolatie

Het isoleren van uw vloer is essentieel voor het besparen van energie. Een niet-geïsoleerde vloer kan 10 tot 15% aan warmte verliezen ten opzichte van een geïsoleerde vloer. Daarnaast vermindert goede vloerisolatie geluidshinder en heeft het een brandwerende functie. Bij nieuwbouw heeft u de mogelijkheid om het isoleren van uw vloer op diverse manieren aan te pakken. Gaat u echter verbouwen of renoveren, dan zijn de mogelijkheden beperkt.

Bij nieuwbouw is het mogelijk om een isolerende laag in de dekvloer op te nemen. Dit kan bijvoorbeeld door het verwerken van korrels in de dekvloer. Een andere mogelijkheid is het plaatsen van isolerende platen tussen de draagvloer en dekvloer. Hiervoor moet de draagvloer wel egaal zijn om zo de isolatie goed aan te laten sluiten. Daarnaast kunnen oneffenheden in de vloer scheuren veroorzaken in de toplaag. De isolatieplaten zorgen er wel voor dat je vloer dikker wordt. Vloerisolatie kan ook opgespoten worden. Door het opspuiten van de isolatie ontstaat er een perfecte hechting aan de draagvloer. U dient vooraf te weten hoe u uw vloer wilt isoleren. De vloer moet van voldoende diepte zijn voorzien om zo een isolerende laag op te kunnen nemen.

Het aanbrengen van vloerisolatie heeft een gunstig effect op uw woongenot. Daarnaast voorkomt het (grotendeels) temperatuurverschillen tussen vloer en plafond. Door de betere isolatie heeft u minder energieverbruik, een drogere woning en dus minder kans op schimmels en ongedierte.