Kontakt

Ramen & Deuren

Of je nu een woning gaat bouwen, verbouwen of renoveren, u komt voor ontzettend veel keuzes te staan. Zo ook wat betreft de ramen, deuren en kozijnen. Samen met de gevelbekleding, voegwerk en dak bekleding is de keuze voor ramen, deuren en kozijnen bepalend voor de uitstraling van uw woning.

Materiaalkeuze en onderhoud

De keuze voor het materiaal speelt ook bij het onderhoud van uw ramen, deuren en kozijnen een belangrijke rol. Zo zijn ze verkrijgbaar in hout, kunststof, aluminium, staal of glas. Ieder materiaal heeft zijn specifieke eigenschappen en is daarmee gevoelig of minder gevoelig voor onderhoud. Zo dient het schilderwerk van houten deuren en ramen regelmatig onderhouden te worden. Kunststof kozijnen dienen regelmatig schoongemaakt te worden om verkleuring en aantasting te voorkomen. Zo heeft ieder materiaal zijn specifieke onderhoudsplan. Een aluminium deur zal minder snel klemmen dan een houten deur, omdat het materiaal minder gevoelig is voor warmte, kou en vocht.

Soorten ramen en deuren

Iedere situatie vraagt om een passende oplossing, zo ook wat betreft ramen en deuren. Zo kunt u uw woonkamer voorzien van draai-kiepramen en een schuifpui en uw dak van een kiepraam. Er zijn diverse soorten ramen en deuren verkrijgbaar waardoor we uitstekend aan uw wensen en eisen kunnen voldoen.

Isoleren van ramen, deuren en kozijnen

Hout is van nature een sterke isolator omdat het natuurlijk omgaat met warmte en vocht. Bovendien worden houten voordeuren standaard voorzien van een geïsoleerde kern tussen de deurpanelen. Ook kunststof en aluminium deuren zijn voorzien van thermische isolatie in de kamers. Zodoende zijn zowel binnen- als buitendeuren perfect te isoleren. Bij ramen is het voornamelijk het glas dat voor isolatie zorgt. Zo is er HR++ glas verkrijgbaar, wat momenteel de hoogst haalbare isolerende waarde heeft. Om energie te besparen kan verder nog gekeken worden naar het dichten van kieren en naden bij ramen, deuren en kozijnen met behulp van bijvoorbeeld tochtstrips. Ook het aanbrengen van isolerende folie op glas behoort tot de opties.

Hang & Sluitwerk

Om aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen te voldoen worden er hoge eisen gesteld aan het hang- en sluitwerk van ramen en deuren. Om er zeker van te zijn dat het hang- en sluitwerk aan deze eisen voldoet let u op de aanwezigheid van het SKG® logo of het Politie Keurmerk Veilig Wonen logo. Het aantal sterren geeft een indicatie van de inbraakwerendheid. Ramen kunnen worden voorzien van bijvoorbeeld raamboompjes, opleggrendels, veiligheidssloten, meerpuntssloten en dievenklauwen. Voor deuren zijn er onder andere de volgende oplossingen: Veiligheidssloten, oplegsloten, insteeksloten en meerpuntssloten.

Ventilatie & Zonwering

Voldoende ventilatie zorgt voor een gezond binnenklimaat. Dagelijkse activiteiten zorgen voor een daling van de luchtkwaliteit, deze kan door middel van ventilatie weer ververst worden. Dit komt het wooncomfort ten goede, Zonwering en horren helpen hier ook bij. Zonwering kan warmte buiten uw woning houden en voorkomt verkleuring veroorzaakt door UV-straling. Zonwering is in diverse uitvoeringen verkrijgbaar: rolluiken, screens of bijvoorbeeld zonneschermen. Horren zijn uitermate geschikt voor insectenwering.


Meer informatie over Nieuwbouw Ramen & Deuren